Paramahansa Yogananda

Stichter van Self-Realization Fellowship

Paramahansa Yogananda

Paramahansa Yogananda (1893–1952) wordt beschouwd als een van de meest vooraanstaande spirituele leiders van de moderne tijd.

Hij is de auteur van Autobiografie van een yogi,  een van de best verkopende spirituele klassiekers. Deze geliefde wereldleraar kwam in 1920 vanuit India naar Amerika en was de eerste grote yoga-meester die voor langere tijd (meer dan 30 jaar) in het Westen verbleef. Hij wordt nu alom erkend als de vader van yoga in het Westen. Hij heeft Self-Realization Fellowship (1920) en Yogoda Satsanga Society (1917) opgericht, die zijn spirituele erfenis wereldwijd voortzetten  onder leiding van Broeder Chidananda.

Autobiografie van een yogi

Autobiografie van een yogi is een van de meest geprezen spirituele klassiekers ter wereld.

Dit is het verhaal van het leven van Paramahansa Yogananda, die vaak de vader van yoga in het Westen wordt genoemd Het heeft overal ter wereld op miljoenen mensen diepe indruk gemaakt. Het is in vijftig talen vertaald en is de ambassadeur van oeroude yoga-wetenschap van India. Het laat talloze lezers kennismaken met Godverwerkelijkingstechnieken, die de unieke en blijvende bijdrage van India aan de wereldbeschaving zijn .

Vanaf het eerste verschijnen in 1946 werd het boek met groot enthousiasme ontvangen en als meesterwerk beschouwd. In 1999 kreeg het de eretitel als een van ‘100 Beste Spirituele Boeken van de Eeuw’. Tegenwoordig blijft dit verhaal over een onmiskenbaar indrukwekkend leven succesvol in het toegankelijk maken van spirituele kennis voor het grote publiek, iets wat voorheen voor slechts een handvol mensen bereikbaar was.

SRF Lessen

Paramahansa Yogananda heeft met zijn veelomvattende leer het leven van miljoenen mensen op de volgende gebieden diepgaand beïnvloed:

  • de wetenschap van Kriya Yoga meditatie,
  • de fundamentele eenheid van alle godsdiensten,
  • de kunst van een uitgebalanceerde gezondheid en welzijn van lichaam, geest en ziel.

De SRF-Lessen zijn verkrijgbaar voor iedereen die deze wil bestuderen.  Self-Realization Fellowship biedt meditatie plus energie-oplaad- en concentratieoefeningen, zoals onderwezen door Paramahansa Yogananda. Deze zijn een integraal deel van de wetenschap van Kriya Yoga. Bovendien biedt deze veelomvattende thuis-studie inspirerende en praktische begeleiding om een evenwichtig fysiek, mentaal en geestelijk welzijn te bereiken. Meer informatie over de Self-Realization Fellowship Lessen kunt u vinden in het boekje Undreamed-of Possibilities, die u kunt verkrijgen bij onze groepen of op aanvraag bij SRF in Los Angeles.

Er zijn SRF publicaties beschikbaar voor degenen die de lessen willen bestuderen. Ook is er gratis literatuur en een collectie van boeken, cd’s en andere artikelen.

Thoughts to Live by

When the mind is calm, how quickly, how smoothly, how beautifully you will perceive everything.
Paramhansa Yogananda

Thoughts to Live by

If you want to be sad, no one in the world can make you happy. But if you make up your mind to be happy, no one and nothing on earth can take that happiness from you.
Paramhansa Yogananda

Thoughts to Live by

Change yourself and you have done your part in changing the world.
Paramahansa Yogananda

Thoughts to Live by

Mind is the creator of everything. You should therefore guide it to create only good. If you cling to a certain thought with dynamic will power, it finally assumes a tangible outward form. When you are able to employ your will always for constructive purposes, you become the controller of your destiny.
Paramahansa Yogananda